fbpx

Blog

Ritualul de frumusețe în 3 pași

Pentru că ne plac lucrurile simple, și ne place să fim frumoase în orice moment al zilei, este important să avem grijă de tenul nostru pentru că acesta este cartea noastră de vizită. Mai mult decât oricând, îngrijirea tenului este în sarcina fiecăreia dintre noi.

Oricât de banal ar suna, este foarte important să respecți 3 pași simpli: demachiere, curățare, hidratare. Știu că nu toate femeile iau în serios acest ritual de îngrijire a tenului și tocmai de aceea voi explica exact efectele fiecărui pas.

Ritualul demachierii și al curățării este esențial și necesar pentru păstrarea proprietăților pielii tale, chiar dacă nu ești machiată! Începe întotdeauna prin a te spăla pe mâini: ele sunt în contact permanent cu exteriorul și sunt pline de bacterii.

Demachierea și curățarea tenului se face atât seara cât și dimineața. Seara pielea trebuie să fie curățată și reîmprospătată ca să poată respira în timpul nopții. Pe tot parcursul zilei pielea secretă sebum și este în contact cu particule de praf si cu alte particule nocive din atmosfera care încarcă tenul și obturează porii ceea ce favorizează formarea comedoanelor (coșurilor) și apariția ridurilor, sensibilizează pielea, iar în timp se pot instala roșeața (eritroza), iritații, sau alte afecțiuni cutanate. Demachierea de dimineata este necesară pentru că în timpul nopții crește cantitatea de grăsime secretată de piele și dacă omitem să ne demachiem, porii sunt astupați și astfel apar coșurile sau punctele negre. Mai mult decât atât, dacă pielea nu este perfect curată, tratamentele ulterioare nu vor avea nici un rezultat și nici machiajul nu poate fi aplicat corect. Porii se vor închide și cremele vor fi absorbite mai greu.

Din fericire există soluții la îndemână, pentru fiecare tip de ten, care fac acest ritual ușor și plăcut.

Produsele pentru demachiere

  • Apă micelară:

Dacă vrei să rezolvi problema rapid și eficient, alege, mai degrabă, apa micelară demachiantă. Are avantajul de a demachia, curăța și hidrata în același timp.

  • Lapte demachiant:

Dacă preferi ca momentul de frumusețe să dureze mai mult și să fie mai complex, alege laptele demachiant. Aplicarea laptelui demachiant se face cu vârful degetelor, cu mișcări circulare, de la bărbie spre tâmple. În acest fel sunt eliminate toate impuritățile. Șterge cu o dischetă demachiantă sau un șervețel de hârtie și încheie curățarea cu o loțiune delicată pentru hidratare.

  • Gel de curățare:

Însă, există și varianta gelurilor de curățare care se îndepărtează prin clătire, și se aplică exact ca laptele demachiant. Pentru a emulsiona, utilizează o mănușă fină și umedă sau șervețele textile. Aceste materiale permit un efect emolient și îndepărtează în întregime produsul, machiajul și impuritățile.
Apa menajeră este, adesea, calcaroasă și poate usca pielea. Pentru clătire, alege să pulverizezi o apă termală sau folosește o loțiune tonică.

NU recomandăm folosirea șervețelelor demachiante. Chiar dacă este foarte comod acest mod de demachiere, ingredientele care fac parte din compoziția soluției cu care sunt îmbibate sunt deosebit de nocive și fac mai mult rău.

Ritualul de frumusețe se va încheia întotdeauna cu hidratarea tenului. Este important să îți hidratezi întotdeauna pielea după curățare pentru că va permite refacerea funcției de barieră protectoare. Și este important să știi că, fiind constituită în principal din apă, pielea se regenerează noaptea. Ritualul de demachiere asociat unei îngrijiri hidratante, o cremă de noapte sau orice alt produs hidratant (în funcție de nevoile pielii tale) te va ajuta să ai un ten bine întreținut și luminos, pregătit să facă față factorilor nocivi din atmosferă pe tot parcursul unei zile.

Bucură-te de ritualul tău de frumusețe!Program Salon

  • Luni - Sâmbătă
    9:00 – 21:00
  • Duminică
    Închis

Abonează-te la newsletter

Prin subscrierea la newsletter ești de accord cu politica de prelucrare a datelor.

Contact rapid: