fbpx

Blog

Microneedling – beneficii și contraindicații

Noi, femeile, suntem într-o continuă căutare de soluții pentru a ne îmbunătății aspectul tenului. Cel mai frecvent se pune problema de riduri, pori dilatați, cicatrici post-acneice, pete pigmentare, luminozitate, fermitate și hidratare. Și, pentru că tratamentele estetice profesionale au evoluat foarte mult, este bine de știut că există soluții pentru fiecare din problemele enumerate.
Un tratament foarte apreciat de esteticieni si dermatologi, cu rezultate validate, este tratamentul prin microneedling.

Ce este microneedling?

Este o procedură estetică minim-invazivă ce constă în producerea a numeroase micro-înțepături la nivelul pielii, cu ajutorul unui dispozitiv, cu scopul de a stimula producerea de noi structuri de colagen și restructurarea pielii.

Cum funcționează?

Fiecare înțepătură declanșează în organism o reacție naturală de a produce colagen și elastină în cantități mult mai mari. De aici rezultă efectele benefice în atenuarea ridurilor fine, un tonus sporit al pielii, ameliorarea porilor dilatați, estomparea cicatricilor de orice fel, un plus de luminozitate și atenuarea petelor pigmentare.

Ce presupune?

Procedura utilizează un dispozitiv de penetrare trans-dermică, ce utilizează capete cu microace sterile pentru fiecare pacient. Serurile aplicate sunt sterile și conțin substanțe active specifice pentru nevoile fiecărui pacient. Durata acestei proceduri este de aproximativ 1 ora, timp în care se aplică și o mască de clamare. Procedura se poate repeta la un interval de 2-3 săptămâni și rezultatele încep să se vadă după 2-3 ședințe.

Ce riscuri există?

Având în vedere că micro înțepăturile se închid în aproximativ 2 ore, și cu condiția ca tratamentul să fie făcut în condiții clinice, cu ace de unică folosință și soluții sterile, infecțiile sunt puțin probabile.

Când este contraindicat?

Principalele contraindicații se aplică persoanelor cu infecții active ale pielii (acnee papulo-pustuloasa, herpes) și persoanelor care urmează tratament cu anticoagulante orale.
Pentru femeile însărcinate sau care alăptează terapia este contraindicată din motive de precauție, atâta timp cât nu există studii privind efectul elementelor active în aceste cazuri specifice.
De asemenea, există o serie de contraindicații după proceduri estetice sau medicale. Aceste situații specifice se vor discuta cu specialiștii înainte de efectuarea procedurii.

Ce trebuie să faci după tratament?

În primul rând, este foarte important să știi că după tratament sunt șanse foarte mari să apară cruste, tenul să se exfolieze și să ai senzația de mâncărime. Toate acestea sunt normale. Și este important să urmezi cu strictețe indicațiile post-tratament oferite de specialist.

Ce ai mai vrea să știi despre microneedling?

Află mai multe detalii despre procedura de microneedling realizată la PURE Salon >>aiciProgram Salon

  • Luni - Sâmbătă
    9:00 – 21:00
  • Duminică
    Închis

Abonează-te la newsletter

Prin subscrierea la newsletter ești de accord cu politica de prelucrare a datelor.

Contact rapid: