fbpx

Blog

Îngrijirea tenului înainte de expunerea la soare şi după

Vara bate la ușă și îți dorești să te bucuri cât mai mult de razele de soare, să stai afară în aer liber și, de ce nu, pe malul mării sau la piscină.

Ar fi bine totuși să nu abuzezi de razele soarelui deoarece acestea pot fi dăunătoare pentru sănătatea pielii. Mai ales noi femeile, care suntem foarte atente cu frumusețea noastră, este important să știm că expunerea prelungită la soare cauzează cele mai multe riduri, linii şi pete inestetice de pe faţa noastră. Data viitoare când te vei expune la soare, reţine următorul lucru: o femeie la vârsta de 40 de ani care şi-a protejat pielea de razele ultraviolete are, de fapt, pielea unei femei de 30 de ani!

Îngrijirea tenului înainte de expunerea la soare

Odată cu înaintarea în vârstă pielea se schimbă și tot ce poți face este să iei măsuri din timp pentru a întârzia aceste schimbări. Cel mai important este să limitezi expunerea la soare, pentru că aceasta accelerează procesul de îmbătrânire a pielii. Chiar și 10 minute de expunere la soare sunt suficiente ca razele soarelui să își facă efectul dacă pielea este neprotejată. Așa că e bine să știi cum să aplici eficient protecția solară.

 • Înainte de expunerea la soare cu 20 de minute aplică o cremă cu factor de protecţie mai mare (minim SPF 25) cu protecție împotriva razelor UVA și UVB. Și vei continua să aplici crema din 2 în 2 ore și de fiecare dată după ce ieși din apă, atâta timp cât te expui la soare.
 • Atunci când alegi crema de protecție solară pentru față este important să fie potrivită pentru tipul tău de ten. Există multe produse care oferă protecție împotriva razelor UVA şi UVB. Și nu uita să aplici crema de protecție solară cu regularitate deoarece pielea feţei este subţire şi extrem de expusă.
 • Alege haine şi produse cosmetice care te protejează de razele ultraviolete înainte de a ajunge la plajă.
 • Când mergi la plajă sau la piscină este bine să porți o pălărie cu borurile largi, pentru a crea o zonă de umbră pe faţă şi pe gât.
 • Evită expunerea directă la soare în timpul intervalului orar 10.00-14.00, când razele UV sunt extrem de nocive.

Îngrijirea tenului după expunerea la soare

Cel mai adesea, după ce te întorci de la plajă, pielea este uscată şi te „ţine” din cauza expunerii la vânt şi la briza mării. În plus, apa sărată și nisipul îți pot da o senzaţie de mâncărime. Acum este momentul să îţi hrăneşti şi să îţi hidratezi pielea. Iată 4 paşi pe care trebuie să îi urmezi în ceea ce priveşte îngrijirea tenului după expunerea la soare:

 1. Aplică produse cosmetice care nu sunt agresive și nu îţi exfolia singură tenul. Pielea feţei are nevoie de câteva zile pentru a-și reveni și apoi poate fi efectuată o exfoliere blândă care te va ajuta să îţi menţii şi să îţi prelungeşti bronzul.

 1. Hidratează-ți tenul după expunerea la soare pentru a preveni roşeaţa şi alte senzaţii neplăcute. Specialiştii de la PURE Salon îţi vor sugera o cremă potrivită tipului tău de ten.

 1. Bea cel puţin doi litri de apă sau lichide pentru a asigura o hidratare optimă a organismului și astfel pielea feţei va fi moale şi suplă.

 1. Oferă-i tenului tău îgrijire de top și alege un tratament cu oxigen hiperbaric si acid hialuronic. La PURE Salon te poți bucura de promoția lunii pentru acest tratament, și astfel vei avea ocazia să îţi hidratezi în mod corespunzător pielea feţei.

Oxigenoterapia este un tratament de rejuvenare şi hidratare intensă bazat pe oxigen hiperbaric care se bazează pe o tehnologie spectaculoasă de transformare a oxigenului din aer (de puritate scăzută 16-18%) în oxigen de puritate 98%. Acest aport de oxigen, îmbogățit cu acid hialuronic și multivitamine, va difuza substanța activă în profunzimea pielii. Rezultatele acestui tratament constau în oxigenarea și îmbunătățirea respirației celulare, regenerarea celulară și hidratarea pielii in profunzime, iar nutriția celulelor este mărită de pâna la 6 ori. Oxigenoterapia este o procedură noninvazivă și extrem de relaxantă, potrivită pentru toate tipurile de ten, cu efecte imediate remarcabile.Program Salon

 • Luni - Sâmbătă
  9:00 – 21:00
 • Duminică
  Închis

Abonează-te la newsletter

Prin subscrierea la newsletter ești de accord cu politica de prelucrare a datelor.

Contact rapid: