fbpx

Blog

Cuperoza – afecțiune specifică femeilor

Cuperoza este o afecțiune a pielii întâlnită în special în rândul femeilor, care se manifestă prin apariția unor zone de roșeață la nivelul nasului, obrajilor, frunții și bărbiei. Deși aspectul inestetic este cel care ne deranjează, aceasta este, în primul rând, o chestiune de sănătate a pielii.

De ce apare cuperoza?

Cuperoza se observă mai ușor la persoanele cu tenul deschis la culoare, dar afecteaza orice tip si culoare de ten. Cauzele acestei afecțiuni sunt în principal ereditare, fiind specifica unui ten sensibil, si este rezultatul unei dilatari excesive a vaselor sanguine situate in zona superficiala a pielii feței.

Alti factori care contribuie la apariția și mentinerea tenului cuperozic sunt stările de stres și schimbarea rapidă a dispoziției, expunerea prelungită la soare, variațiile de temperatură, dereglări hormonale, alimentația greșită, condimentele, produsele cosmetice nepotrivite, fumatul în exces, poluarea.

Cel mai frecvent, aceasta afectiune se manifesta intre 30 si 50 de ani.

Cum se tratează corect?

Dacă nu este ținută sub control, cuperoza poate evolua și roșeața va deveni permanentă.

În cele mai multe cazuri, agravarea cuperozei are la bază o serie de produse cosmetice care agresează tenul: tonerul, sapunul, agentii exolianti, fardurile, parfumul, crema de fata nepotrivita și sprayurile de par. De asemenea, hidratarea este foarte importantă pentru a ține în frâu această afecțiune.

Alegerea produselor cosmetice adecvate este vitală pentru a evita roșeața tenului. Mai mult decât atât, tratametele cosmetice cu produse profesionale sunt mult evoluate si oferă rezultate spectaculoase care luptă împotriva principalelor cauze ale dilatării vaselor sanguine, întărind bariera protectoare a pielii și microcirculația.

Un tratament profesional, testat si validat în rândul clientelor noastre, este tratamentul anti-cuperoza din gama Bioline. In luna ianuarie poti profita si de oferta speciala >> https://puresalon.ro/terapii-faciale/tratamente-bioline/bioline-anti-cuperoza/Program Salon

  • Luni - Sâmbătă
    9:00 – 21:00
  • Duminică
    Închis

Abonează-te la newsletter

Prin subscrierea la newsletter ești de accord cu politica de prelucrare a datelor.

Contact rapid: