fbpx

Blog

Cum să alegi corect produsele de îngrijire a tenului

Produsele cosmetice sunt nelipsite pentru orice doamnă și domnișoară. Cu siguranță, în ziua de azi avem de unde alege având în vedere că există multe branduri care se ocupă cu producerea acestora. Și pentru ca alegerea să fie mai ușoară, îți recomandăm să ții cont de câteva criterii înainte de a le achiziționa.

Tipul de ten. Este important să alegi produsele cosmetice care să se potrivească tipului tău de ten, fie că îl ai normal, mixt, uscat sau sensibil. Folosirea necorespunzătoare a acestora conduce la dezechilibrarea pH-ului, care în timp afectează pielea.

Vârsta. Tenul se schimbă odată cu vârsta. Așadar, vârsta biologică a tenului este un criteriu de care trebuie să ții cont atunci când ești în căutarea unui produs cosmetic. În general, pe eticheta fiecărui produs se specifică pentru ce vârstă este recomandat. Pot exista cazuri în care un produs prezintă doar indicația ten matur, ceea ce înseamnă că este recomandat pe persoanelor peste 40 de ani.

Eticheta. Citește eticheta și află detalii despre produs. Aceasta oferă recomandări despre perioada de valabilitate, prezintă lista de ingrediente, punctează cui se adresează și care sunt beneficiile produsului. Acest aspect trebuie să primeze în fața reclamei, a publicității și a ofertelor promoționale.

Ingredientele. Verifică, în primul rând, dacă produsul conține anumite substanțe la care esti alergică sau dacă are în compoziție ingrediente care nu se potrivesc tenului tău. În al doilea rând, evită produsele care conțin parabeni și prea multe substanțe chimice. Sunt de preferat produsele care conțin cât mai puțin parfum sau alcool. Ingredientele trebuie scrise în ordine, în funcție de cantitatea folosită a acestora în produs. De exemplu, dacă ai pielea sensibilă, evită produsele care conțin alcool pe primele poziții.

Termenul de valabiliate. Produsele cosmetice care depășesc termenul de valabilitate își pierd proprietătile și nu este indicat să le mai folosești pentru că pot cauza iritații si pot declanșa alergii ale pielii. De asemenea, nu este indicat să cumperi un produs al cărui termen de valabilitate se apropie de final deoarece este posibil ca pe parcursul utilizarii acesta să expire. Termenul de valabilitate trebuie verificat constant, inclusiv pentru produsele pe care deja le folosim.

Gramajul.  La contactul cu aerul orice produs, prin deschidere repetată, se poate altera și atunci este de preferat să ai o cantitate mică de produs pe care să o consumi într-un timp mai scurt. De asemenea, este recomandat ca atunci când folosești pentru prima dată un produs să alegi recipientele cu cantitate mai mică, astfel vei avea ocazia să testezi pentru o perioadă cum va reacționa pielea ta. Ține cont că anumite produse necesită depozitare în frigider, aspect ce este întotdeauna menționat pe etichetă.

Anotimpul. Odată cu schimbarea sezoanelor este important să ne adaptăm rutina de îngirjire a tenului. În sezonul rece sunt de preferat produsele intens hidratante, având în vedere că tenul trebuie să facă față intemperiilor naturii, vântul și gerul favorizând deshidratarea pielii. Pentru sezonul cald sunt preferate produsele cu textură lejeră, care permit tenului să respire. Dacă ar fi folosită o cremă intens hidratantă și grasă, aceasta poate favoriza transpirația și poate da senzația de ten gras. Totodată, vara trebuie folosite creme cu factor de protecție solară mare (SPF>25), iar iarna se poate opta și pentru SPF20.

Locul de achizitionare. Este recomandat ca produsele de îngrijire a pielii să fie cumpărate de la furnizori care respectă standardele de igienă și depozitare, precum magazine specializate sau farmacii, și nu de la vânzători ambulanți. Chiar dacă un produs este sigilat, dacă acesta nu este păstrat în mod corespunzător, ingredientele se pot altera și produsul poate daună sănătății pielii.

Bio versus natural. Dacă îți dorești să alegi produse de îngrijire a pielii organice, vei căuta întotdeauna produsele pe a căror etichetă apare BIO și este obligatoriu să aibă certificare avizată de Uniunea Europeană. Din păcate, în prezent există multe falsuri, având în vedere că există firme care dau avizare bio, însă nerecunoscută de UE. Ștampila pe care o vei găsi pe produsele bio certificate este formată din 12 stele pe un fundal verde așezate sub formă de frunză. Destul de des se face confuzia între bio și natural, și e bine să știi că este o mare diferență. Termenul de natural este doar o caracteristică de marketing și nu impune constrângeri legale, produsul nefiind supus niciunei reglementări sau condiții în acest sens, iar consumatorul poate fi ușor indus în eroare.

Asigură-te că banii investiți în produse cosmetice merită!Program Salon

  • Luni - Sâmbătă
    9:00 – 21:00
  • Duminică
    Închis

Abonează-te la newsletter

Prin subscrierea la newsletter ești de accord cu politica de prelucrare a datelor.

Contact rapid: