10 greșeli frecvente de îngrijire a tenului - Esteem

Blog

10 greșeli frecvente de îngrijire a tenului

Cu siguranță, ficare din noi avem o rutină de îngrijire a tenului. Cu toate acestea, se întâmplă fie din neștiință, fie din grabă sau exces de zel, să facem anumite greșeli, în mod repetat, și astfel cu timpul să se vadă pe tenul nostru.

Nu respecți ritualul zilnic de îngrijire a tenului

Ritualul zilnic de îngrijire a tenului presupune trei pași simpli: demachiere, curățare/tonifiere și hidratare. Dacă sari oricare dintre acești pași, tenul tău va resimți. Din păcate, unele persoane nu se demachiază și dimineața, iar alte persoane seara se spală doar cu apă pe față, considerând că dacă nu au aplicat machiaj nu este nevoie să curețe tenul prea mult. În timp, pielea va căpăta un aspect tern și își va pierde strălucirea, punctele negre și coșurile nu vor întârzia să apară și tenul va îmbătrâni prematur.

Nu folosești produse potrivite tipului tău de ten

Printre cele mai grave greșeli pe care le poți face si care îți poate afecta tenul iremediabil, este să folosesti produse neadecvate tipului tău de piele. Alege întotdeauna produsele în funcție de caracteristicile tenului tau. Nu alege un produs  doar pentru ca îți place ambalajul, miroase bine sau pentru că este folosit și de prietena ta. Mai mult decât atât, este absolut necesar să adaptezi produsele de îngrijire în funcție de sezon. Spre exemplu, iarna vei avea nevoie de o crema mai puternic hidratantă, iar vara de o cremă mai lejeră.

Îți agresezi tenul prin exfoliere

Există persoane care nu își exfoliază tenul niciodată sau foarte rar, iar la polul opus există persoane care apelează la peeling mult prea des, dar și persoane care aleg produse prea dure, de multe ori produse alimentare pe care nu le aplică corespunzator. În mod normal, exfolierea se face cel mult o dată pe săptămână. În caz contrar, efectul va fi de sensibilizare a tenului și chiar de iritare.

Îți speli fața cu apă fierbinte

Apa fierbinte nu este recomandată pentru ten din două motive. În primul rând, pentru că apa fiebinte accelerează deshidratarea tenului. În al doilea rând, pentru că apa fierbinte favorizează dilatarea vaselor de sânge și poate provoca roșeață sau chiar iritații, în cazul pielii sensibile. Este recomandată apa călduță, sau chiar apa rece care este benefică tenului deoarece închide porii și revitalizează pielea.

Folosești același prosop pentru față și corp

Având în vedere că pielea feței este mai sensibilă și mai predispusă iritațiilor, este absolut nerecomandat să folosim același prosop pentru corp și față. În plus, prosopul, este un mediu propice dezvoltării bacteriilor din cauza umezelii și ar trebui schimbat o dată la două, trei zile. Penru ten este recomandat să se folosească un prosop exclusiv și tenul nu trebuie șters prin frecare, ci doar tamponat.

Nu schimbi fața de pernă

Este recomandat să schimbi lenjeria de pat o dată pe săptămână, în special fața de pernă. Mai mult decât atât, această recomandare devine obligatorie în cazul în care te confrunti cu o piele sensibilă, atopică sau acneică.

Nu folosești protecție solară

Protecția solară este necesară în orice anotimp. Chiar dacă intensitatea razelor ultraviolete este mult redusă în sezonul rece, acestea pot în continuare să afecteze pielea, să o usuce și să-i grăbeasca procesul de îmbătrânire.

Îți storci coșurile

Coșurile, pe cât de inestetice sunt, pe atât de neindicat este să le storci. Prin stoarcere vei reuși doar să-ți agresezi pielea și eventual să te alegi cu o cicatrice, făcând vindecarea și mai greoaie. Cel mai bine este să lași coșurile să dispară de la sine. De asemenea, îți recomandăm să eviți să atingi tenul prea des cu mâinile, deoarece microbii pot ajunge mai ușor în contact cu pielea și o pot irita.

Nu dormi suficient

Somnul insuficient îți afectează atât sănătatea cât și frumusețea. Este demonstrat faptul că persoanele care dorm mai puțin de 7-8 ore pe noapte au o piele ternă, lipsită de vitalitate și fermitate și sunt mult mai expuse iritațiilor. Totodată, un program de somn neadecvat favorizează apariția cearcănelor, a pungilor inestetice de sub ochi, dar și a ridurilor.

Nu verifici eticheta produsului

Verifică întotdeauna eticheta unui produs, chiar dacă este la reducere sau l-ai primit cadou. Este absolut necesar să te asiguri că este potrivit tipului tău de ten, dar și că nu conține ingrediente chimice, parabeni și alte substanțe toxice pe care ar fi bine să le eviți. De asemenea, verifică termenul de valabilitate!



Program ESTEEM

  • Luni - Sâmbătă
    9:00 – 21:00
  • Duminică
    Închis

Abonează-te la newsletter

Prin subscrierea la newsletter ești de accord cu politica de prelucrare a datelor.

Contact rapid: